Om Kontaktlinserna.se

Kontaktlinserna.se är en sida som innehåller artiklar och information om kontaktlinser, toriska linser och andra former av linser. Passar utmärkt för att guida dig inför valet av leverantör av kontaktlinser

>> Kvalitetslinser hos Lensway.

Soflens linser


>>    Linser till kanonpriser - Snabbt, enkelt och billigt rakt hem i brevlådan

Soflens linser. För den som känner sig intresserad av att börja med kontaktlinser, ökar utbudet för varje dag. Numera kan du välja mellan olika användningstid som endagslinser, dyngnet runt linser och månadslinser; olika färger som gröna, blå, röda eller svarta eller olika linser anpassade efter varierande typer av synfel. Marknaden fullkomligen svämmar över och med konkurrensen följer naturligtvis pressade priser. Kontaktlinser blir allt billigare att bära och idag behöver det inte kosta mer än en femtiolapp i månaden! Soflens från Bausch & Lomb är bara ett av alla dessa märken. Soflens kontakt linser är gjorda av hydrogel och är testade enligt konstens alla regler. Soflens har fått goda betyg på bland annat bekvämlighet.

I Soflens familjen finns ett antal olika varianter. Soflens toric är en toriska linser att använda under två veckor och är designade för de som lider av brytningsfel, eller astigmatism. Soflens toriska linser är en stabil lins och omvandlar brytningsfelet så att man får fullgod syn. Soflens linser är lätt blåfärgade för att underlätta hantering, men det är ingen färg som syns då man använder dem. Soflens multi-focal linser är tänkta till de som har fått sämre syn på grund av ålder. Ju äldre man blir, ju mindre elastisk blir själva linsen i ögat och till slut kan man behöva läsglasögon. Soflens multifokala linser slipas i två olika styrkor, en för närseende och en för seende på avstånd. Det gör att man med Soflens multifokala linser i nästan alla lägen klarar sig utan sina glasögon. Bilkörning i mörker och läsning av liten skrift kan dock behöva glasögon.

Soflens daily disposable kontakt linser är i sin tur en relativt ny variant av Soflens linser och ersätter den gamla Soflens OneDay. Förutom de vanliga fördelarna har Soflens daily disposable extra bra skärpa vid dåligt ljus. Den här typen av Soflens reducerar också ljusreflexer vid bilkörning och används bara en dag, för att sedan kastas. Den som aldrig har burit linser tidigare, kan med fördel testa Soflens 38 linser. Soflens 38 linser används i upp till en vecka, innan man tar ett nytt par. Soflens 59 linser är det sista varianten av Soflens linser. De är tillverkade så att de ska stöta bort de proteinbeläggningar som annars lätt fastnar på och förstör linser. Soflens 59 linser ska användas i två veckor innan man byter till nya linser.

Förutom Soflens linser erbjuder Bausch & Lomb andra märken som Purevisio, Optima, SilSoft och Boston. Av dessa är Purevision det mest kända märket i Sverige.

Soflens linser kan du finna hos nästan varje optiker och varje återförsäljare på internet. Billigast blir det om du köper dina Soflens linser via internet, då dessa företag har möjlighet att hålla mycket låga priser. Använd gärna Prisjakt.nu eller Pricerunner för att jämföra priser på dina Soflens linser, så slipper du gå igenom varje företag på egen hand. Det finns en oerhörd mängd företag som säljer Soflens linser via internet, så det kan ta sin lilla tid att söka på egen hand!
Innan du köper Soflens linser måste du alltid konsultera en optiker. Att chansa genom att på egen hand avgöra vilken typ av synfel eller typ av linser som passar, kan leda till tråkigheter som infektioner och besvär. Soflens linser passar de flesta, men man ska ändå ta den säkra vägen via en optiker första gången man provar ut ett par linser från Soflens. Det finns naturligtvis massor av andra märken att välja ifrån, Soflens linser är bara några i mängden och du vill ju ha de linser som är bekvämast för just dina ögon!