Om Kontaktlinserna.se

Kontaktlinserna.se är en sida som innehåller artiklar och information om kontaktlinser, toriska linser och andra former av linser. Passar utmärkt för att guida dig inför valet av leverantör av kontaktlinser

>> Kvalitetslinser hos Lensway.

Optiker linser


>>    Linser till kanonpriser - Snabbt, enkelt och billigt rakt hem i brevlådan

Optiker linser. Går du i tankar om att byta ut dina glasögon helt eller delvis mot linser? Glasögon kan vara obekväma och i vägen om du lever ett aktivt liv, medan dagens linser är så fint tillverkade att du knappt märker att du bär det. Då måste du först av allt kontakta en optiker i din närhet för en synundersökning. Om du är förstagångsbärare av linser är det enbart din optiker som kan hjälpa dig att komma igång och om du ska byta märke på dina nuvarande linser är det viktigt att en optiker hjälper till. Optiker finns det mängder av, men det kan vara bra att du kollar upp så att den optiker du väljer är legitimerad optiker. En optikerär högskoleutbildad och har specialkunskap om hur man korrigerar synfel med hjälp av linser och glasögon. En legitimerad optiker är också skyldiga att följa Socialstyrelsens regler, vilket kan kännas tryggt när man ska prova ut något så viktigt som linser. Synen vill ju ingen förlora eller ens försämra och därför är det så viktigt att man känner sig trygg med sin optiker när man provar ut linser.

En optiker som hjälper till att prova ut linser ska första av allt se så att dina ögon tål att ha linser och att de är i god kondition. Enligt optiker och andra personer inom kontaktlinsbranschen kan nästan alla bära linser, men det finns ju som vanligt ingen regel utan undantag. Har du otur tål inte dina ögon den lilla syrebrist som linser faktiskt innebär och bara en optiker kan säkerställa detta. Vidare gör din optiker en synundersökning som ska fastställa vilken styrka du behöver på dina linser. Även om du är glasögonbärare sedan tidigare och vet din styrka på dessa, behöver inte det betyda att du ska ha samma på dina kontaktlinser.

För att veta vilka linser du kan använda måste din optiker också mäta din baskurva, det vill säga hur mycket dina ögon är kupade, samt dina pupillers diameter. Utan dessa värden blir det svårt att hitta linser som passar och du riskerar att få linser som skaver, irriterar och rent av ger infektioner och ärr på ögonlinsen. En optiker har som sagt specialkunskap inom detta område och kan därför hitta linser som är perfekt anpassade efter just dina ögon.

När din optiker har tagit fram ett recept på linser bör du pröva dessa en tid, för att sedan göra ett återbesök hos optikern för att kontrollera att linserna fortfarande fungerar. Efter detta kan du bege dig ut på internet i jakt på de riktigt billiga linserna. Du bör dock inte frångå märket på linserna som din optiker har ordinerat, även om du finner nästan likadana. Rådfråga därför alltid din optiker innan du gör ett byte av märket på dina linser. Fördelen med att ha kontakt med en optiker är också att han eller hon kan kalla dig till undersökning ett par gånger per år. Köper du via internet måste du själv boka in en tid, vilket som vanligt kan vara lätt att glömma bort. Om man bär linser är det bra att göra återbesök hos sin optiker då och då för att få veta att allt ser bra ut. Synen kan ju faktiskt förändra sig!

Optiker finner du hos välkända optikerföretag som Synsam och Specsavers, men du finner också optiker hos lokalt förankrade företag. Här gäller det bara att känna efter vilken optiker som du trivs bäst med och vilka som har bäst priser. Hos många optiker kan du i perioder får gratis synundersökning för linser, så ibland lönar det sig att vänta lite på rätt tillfälle.