Om Kontaktlinserna.se

Kontaktlinserna.se är en sida som innehåller artiklar och information om kontaktlinser, toriska linser och andra former av linser. Passar utmärkt för att guida dig inför valet av leverantör av kontaktlinser

>> Kvalitetslinser hos Lensway.

Månadslinser


>>    Linser till kanonpriser - Snabbt, enkelt och billigt rakt hem i brevlådan

Månadslinser. Om du är glasögonbärare kan du säkert hålla med om att glasögonen är i vägen i vissa situationer. Lever man ett aktivt liv med mycket sport och vilda utflykter kan glasögonen mer hindra än underlätta. Känner du igen dig i detta kan det vara en idé att prova kontakt månadslinser. Månadslinser har på senare år blivit allt mer populärt och fler och fler väljer att övergå till att nästan uteslutande använda sig av månadslinser. Nu för tiden finns en oerhörd mängd märken, modeller, färger och specialiteter att välja mellan när det gäller månadslinser. Månadslinser har blivit ett enkelt och lättsamt sätt att leva lite bekvämare, men också att förändra sitt utseende. Många väljer numera att använda månadslinser färgade i en annan färg än den egna ögonfärgen, ett fenomen som så mycket annat kommer från Hollywood. Paris Hilton är ett exempel på de kändisar som med hjälp av kontaktlinser bytt ögonfärg från gröna till blå linser.

Även om du har synfel som i regel är lite mer avancerade, finns det troligtvis månadslinser att välja mellan för dig också. Brytningsfel kan avhjälpas med toriska månadslinser, ålderssynthet med hjälp av progressiva månadslinser och så vidare. Kontaktlinser kan slipas och formas nästan hur som helst idag. Innan du skaffar dig månadslinser måste du kontakta din optiker för en undersökning. Det kan kännas frestande att köpa billiga månadslinser direkt från internet, men innan man gör det måste just en optiker prova ut månadslinser så att du får rätt typ av kontaktlinser. Förutom att du måste få reda på din synstyrka, måste du också veta dina linsers baskurva, det vill säga hur ditt öga är kupat, samt vilken diameter dina månadslinser ska ha. Dessutom är det ju så att alla faktiskt inte lämpar sig för att bära månadslinser, även om utbudet är stort. Köp därför aldrig dina månadslinser direkt via nätet utan att gå via en optiker först.

När du väl har fått ett recept på kontaktlinser finns det däremot inget som hindrar att du letar upp samma månadslinser hos företag baserade på internet. Dessa är som regel billigare på månadslinser än din optiker och i stort sett lika snabba på att leverera linserna. Om du inte använder ett väldigt ovanligt märke eller modell på dina månadslinser brukar det ta högst ett par vardagar att få linserna enkelt och bekvämt hem i brevlådan. Viktigt är dock att du köper samma månadslinser som din optiker ordinerat, samt att du köper från ett etablerat företag med seriös kundservice. Även om det hör till undantagen att man blir lurad då man köper månadslinser via internet, så sker det tyvärr ibland. Exempel på stora etablerade företag som säljer månadslinser och tillbehör som linsvätska via internet är Lensway, YourLenses och Synfel.se.

Att använda sig av månadslinser innebär dock en del skötsel. Månadslinser ska varje kväll tas ut, rengöras och förvaras i ett linsetui under natten. Dagslinser är lite enklare, här tar du bara ett nytt par linser varje dag och slänger de gamla. Numera finns det också linser som släpper igenom så mycket syre att man kan sova med dem. Dessa kontaktlinser lämpar sig dock inte för alla och man bör därför rådgöra med sin optiker innan man byter till denna typ av linser.

När du har haft dina nya månadslinser ett tag är det alltid bra att göra ett återbesök hos din optiker. Han eller hon kan då hjälpa dig med att se till att dina månadslinser fortfarande passar och att dina ögon mår bra. Gör gärna återbesök hos din optiker minst en gång per år, sår minimerar du risken för inflammationer, torra fläckar och liknande besvär som månadslinser kan orsaka.