Om Kontaktlinserna.se

Kontaktlinserna.se är en sida som innehåller artiklar och information om kontaktlinser, toriska linser och andra former av linser. Passar utmärkt för att guida dig inför valet av leverantör av kontaktlinser

>> Kvalitetslinser hos Lensway.

Linser


>>    Linser till kanonpriser - Snabbt, enkelt och billigt rakt hem i brevlådan

Linser. Ibland kan det kännas skönt att slippa använda glasögon. De flesta kan använda kontaktlinser och allt fler väljer att växla mellan just linser och glasögon. Att linser med åren har blivit allt billigare är också en betydelsefull faktor, samt att tillgängligheten på linser har blivit allt större. Idag finns en jättemarknad för linser, speciellt på internet och här kan man verkligen välja och vraka mellan de olika alternativen.

Kontaktlinser kommer i en mängd varianter och det första man bör ta ställning till är vilken användningstid man vill ha på sina linser. Linser finns som engångslinser, månadslinser, linser att bära dygnet runt och halvårslinser. Ofta är det ditt ögas förmåga att ta upp syre som avgör vilken typ av linser som passar just dig. Att använda sig av linser som man sover med kräver att dina ögon har en god förmåga att ta upp syre.

Ett annat val att ta ställning till är huruvida du vill ha färgade linser eller ofärgade linser. Kontaktlinser med färg är som regel dyrare än ofärgade linser, men ger å andra sidan en snabb och enkel förändring av utseendet. Om du vill ha färgade linser behöver du inte heller ha något synfel. Det finns färgade linser både med liten färgskillnad och mer markanta, som svarta, röda eller lila.

Om du aldrig tidigare har haft linser måste du besöka en optiker innan du gör din första beställning. En optiker hjälper dig med att prova ut linser som passar just dina ögon. Ögats form, precis som övriga kroppsdelar, ser olika ut från person till person. Kontaktlinser kan vara mer eller mindre kupade eller välvda och dessutom har olika linser olika diametrar. Att köpa linser på chans kan vara farligt och leda både till skavsår och rena infektioner. Beställ därför aldrig linser över nätet om du inte har recept från en legitimerad optiker.

När du har fått dina linser gäller det också att du sköter dem enligt anvisningarna som följer med. Om det inte är linser för engångsbruk ska du varje morgon och kväll rengöra linserna med linsvätska. När du inte använder dina linser ska du alltid förvara dem i den lilla linsburken som följer med. Sov aldrig med linser som inte är avsedda för detta, då ögat inte får tillräckligt med syre och kan ta skada. Kontaktlinser ska skötas noggrant då ögat är en mycket känslig kroppsdel! Du rekommenderas därför också att ha ett par glasögon att byta till då och då, så att ögonen får vila från linser ibland.

Om du köper dina linser från en optiker är du garanterad att få linser som passar just dina behov. Du skapar dessutom en kontakt som automatiskt kallar in dig på återbesök ett par gånger om året. Å andra sidan är det dyrare att köpa linser via en optiker och nätet är nästan alltid billigare. När du beställer dina linser via internet är det dock viktigt att du läser igenom villkoren noga. Har de bytesrätt om du är missnöjd med dina linser? Hur lång är leveranstiden för kontaktlinserna? Och var sänder de dina linser ifrån? Ibland kan ett svenskt företag nämligen skicka sina linser från länder utanför EU, vilket gör att de billiga linserna plötsligt inte blev så billiga på grund av tull och momsavgifter. Om du känner dig osäker med det företag som du tänker beställa linser ifrån, bör du alltid kontakta deras kundtjänst för att få svar på dina frågor.

Vissa har synfel som gör att de inte kan ha linser eller måste beställa speciella linser. Astigmatism är ett brytningsfel där hornhinnan är ojämn. Om man har astigmatism behöver man kontaktlinser som kallas toriska linser. Om man har astigmatism är utbudet av engångslinser begränsat, men det finns både månads- och halvårslinser att välja mellan.