Om Kontaktlinserna.se

Kontaktlinserna.se är en sida som innehåller artiklar och information om kontaktlinser, toriska linser och andra former av linser. Passar utmärkt för att guida dig inför valet av leverantör av kontaktlinser

>> Kvalitetslinser hos Lensway.

Färgade linser


>>    Linser till kanonpriser - Snabbt, enkelt och billigt rakt hem i brevlådan

Färgade linser. I dagens allt mer utseende fixerade samhälle blir det allt lättare att göra små förändringar av kroppsdelar som man inte är nöjd med. Ett av de allra mest enkla sätten att förändra är att använda sig av färgade linser. Färgade linser har blivit allt mer populärt och ses idag inte som något särskilt uppseendeväckande. Hollywoods kändisar kan mycket väl vara en bidragande faktor till detta. Paris Hilton har till exempel gått från brun-gröna ögon till läckert ljusblå med just färgade linser, men det är det inte alla som vet!

Som kuriosa använder Paris Hilton färgade linser ifrån CIBA Vision och modellen heter Elegance Opaque. Annan kuriosa är att den första färgade linsen som tillverkades kostade 5000 dollar och var
ett beställningsjobb från en playboymodell. Modellen ville ha färgade linser med halloween ögon till en fotografering. Priset på färgade linser är idag betydligt billigare och kostar inte speciellt mycket mer än vanliga icke färgade linser.

Färgade linser skiljer sig inte mycket från icke färgade linser, men det finns några skillnader. Färgade linser sträcker sig som regel bara ner till styrkan -8.00, medan genomskinliga linser sträcker sig ända ner till -10.00. Om man vill ha färgade linser kan man därför inte ha allt för dålig syn.

Färgade linser kommer ofta som månadslinser, vilket innebär att du måste ta ut dem varje kväll och rengöra dem innan du lägger dem i förvaringsboxen. En gång i månaden kastar du de gamla färgade linserna och tar fram ett nytt par färgade linser. Man ska aldrig använda sina färgade linser längre än anvisningarna på förpackningen, då kan ögat få syrebrist.

Färgade linser kan antingen vara helfärgade eller ”opaka” som det kallas på fackspråk eller ”tinted”, vilket betyder att linsen är lätt genomskinlig. Om man köper tintade färgade linser kan den egna ögonfärgen påverka slutresultatet. Man bör därför alltid fråga återförsäljaren om just den egna ögonfärgen kommer att synas igenom för mycket. Om man har mörkbruna ögon och vill ändra till blå, rekommenderas man att använda sig av opaka färgade linser. Alla kan använda sig av opaka färgade linser. De som har ljust färgade ögon, som ljusblå, ljusgröna, gråa eller kanske ljusbruna, kan i tillägg använda sig av tintade färgade linser.

När man är på jakt efter färgade linser bör man komma ihåg att färgerna på färgkartan aldrig är garanterade. Beroende på din ögonfärg varierar resultatet och samma par färgade linser kan se olika ut från person till person.

Om du är intresserad av färgade linser och inte har något synfel kan du köpa färgade linser utan styrka. Men även om du köper färgade linser utan styrka måste du veta en del om dina ögon innan du beställer linserna: vad har dina ögon för baskurva och vad har de för diameter? Detta är inget som du på egen hand kan ta reda på, därför måste du alltså kontakta en optiker för ett recept på färgade linser, även om du inte har ett synfel. Många tror att de bara kan köpa vilka färgade linser utan styrka som helst, men då riskerar man att få linser som skaver, inte passar och därmed riskerar att falla ut eller ge permanenta ögonproblem.

Det billigaste sättet att få tag på färgade linser är att gå till en optiker och göra en synundersökning och därmed få ett recept på färgade linser. Sen ger man sig ut på internet och letar reda på de rekommenderade färgade linserna. Det finns mängder av företag som säljer färgade linser via nätet, så här kan det vara lönt att lägga ner lite tid för att hitta de billigaste färgade linserna. Se bara till att företaget framstår som seriöst och allra helst att det rekommenderas av någon bekant.