Om Kontaktlinserna.se

Kontaktlinserna.se är en sida som innehåller artiklar och information om kontaktlinser, toriska linser och andra former av linser. Passar utmärkt för att guida dig inför valet av leverantör av kontaktlinser

>> Kvalitetslinser hos Lensway.

Endagslinser


>>    Linser till kanonpriser - Snabbt, enkelt och billigt rakt hem i brevlådan

Endagslinser. Lever du ett rörligt liv med mycket sport och aktivitet? Kanske är då endagslinser ett alternativ till månadslinser eller glasögon? Endagslinser passar personer som inte har tid att rengöra, förvara och hålla reda på hur länge linserna kan bäras. Endagslinser är ett av de smidigaste alternativen att få fullgod syn på. Varje morgon tar du ett nytt par endagslinser och varje kväll kastar du dina endagslinser. Om du använder endagslinser slipper du nästan helt att använda dig av förvaringsetuier och linsvätskor, även om det så klart kan vara bra att ha utifall att.

Innan du köper dina första endagslinser måste du kontakta en optiker. En optiker är den enda som kan se huruvida dina ögon passar för att bära endagslinser. Vidare är det bara hos en optiker som du kan få reda på hur dina endagslinser ska vara formade, det vill säga vilken baskurva eller kupning de ska ha, samt vilken diameter dina endagslinser ska ha. Alla ögon ser olika ut, men numera går det att få endagslinser som är i stort sett skräddarsydda för just dina ögon. Tidigare var det inte lika lätt, men i takt med att efterfrågan på endagslinser har ökat, har också utbudet på kontaktlinser i endagsformat växt enormt. Idag kan du, nästan oavsett typ av synfel, få endagslinser som passar och är så bekväma att du glömmer bort att du har kontaktlinser. En annan fördel med att använda sig av endagslinser är att det är mer hygieniskt. Linser som används längre än endagslinser har lättare att få bakterier på sig och därmed skapa irritationer och inflammationer i ögat.

Även astigmatiker, alltså personer med brytningsfel, kan använda sig av endagslinser, om inte brytningsfelet är för stort. Endagslinser går också att få färgade, så att du på ett enkelt vis kan byta ögonfärg från till exempel blåa till bruna. Nackdelen med endagslinser är att de som regel är dyrare än exempelvis månadslinser eller halvårslinser. En av de mest populära endagslinserna är 1-day Acuvue från Johnson & Johnson. Endagslinser av typen 1-Day Acuvue är gjorda av hälften polymer och hälften vatten och kommer förpackade i saltlösning. Hos Yourlenses säljer man dessa endagslinser till ett pris av 189 kronor inklusive frakt för 30 dagars användning.

Hos Synfel.se kan du köpa endagslinser av märket FreshLook One-Day. Dessa endagslinser är färgade och det finns fyra nyanser att välja mellan. Priset för färgade endagslinser är högre än icke färgade endagslinser och priset för Freshlook ligger på 129 kronor för 10 stycket endagslinser. Nordiclenses å sin sida erbjuder endagslinser av populära märket Focus Dailies. Focus Dailies endagslinser kostar hos Nordiclenses 131 kronor för en månads användning.

Förutom ovan nämnda endagslinser finns en stor mängd märken och modeller att välja mellan. För att få reda på vilka som passar dig måste du därför som sagt kontakta en optiker som hjälper dig att prova ut ett par endagslinser som känns sköna. Att köpa endagslinser hos en optiker är vanligtvis dyrare än att köpa sina endagslinser via internet, men du får å andra sidan professionell och personlig hjälp.

När du har haft dina endagslinser under ett par månader bör du åter uppsöka optikern för att kontrollera att dina ögon fortfarande mår bra av att bära endagslinser. Det är bra om man gör ett återbesök ett par gånger om året, så att man snabbt får reda på om synstyrkan har förändrats eller om andra problem har uppstått. Var rädd om dina ögon, synen vill du förmodligen behålla så länge som möjligt! Följ alltid anvisningarna på förpackningen till dina endagslinser och var noga med att aldrig sova med endagslinser som inte är ämnade för det.