Om Kontaktlinserna.se

Kontaktlinserna.se är en sida som innehåller artiklar och information om kontaktlinser, toriska linser och andra former av linser. Passar utmärkt för att guida dig inför valet av leverantör av kontaktlinser

>> Kvalitetslinser hos Lensway.

Dygnetrunt-linser


>>    Linser till kanonpriser - Snabbt, enkelt och billigt rakt hem i brevlådan

Dygnetrunt-linser. Att leva ett aktivt liv med glasögon kan för många vara obekvämt och svårt. Mycket resor och sportiga aktiviteter kan snarare hindras än underlättas av glasögon. Att istället använda sig av dygnetrunt-linser kan göra livet bra mycket enklare. Med dygnetrunt-linser har du perfekt syn oavsett tid på dygnet och du slipper dessutom att krångla med linsvätskor och förvaringsetuier som följer med vanliga kontaktlinser. Dygnetrunt-linser kräver nästan ingen skötsel alls!

Tidigare dygnetrunt-linser kunde vara obekväma och släppa igenom alldeles för lite syre till ögonen. Dygnetrunt-linser var kända för att skava och irritera och lämpade sig bara för personer som inte hade tendenser till torra ögon. Dagens dygnetrunt-linser är däremot för det mesta gjorda i ett speciellt material som låter ögonen få tillräckligt med syre också då man har ögonen stängda. Den nya tidens dygnetrunt-linser är tillverkade i en modifierad siliconvariant och därför mycket mjuka, samtidigt som dygnetrunt-linser tål en hel del slitage.

Det är ändå inte alla som kan bära dygnetrunt-linser. För att bära dygnetrunt-linser krävs det att du har tåliga ögon som kan stå emot den proteinbeläggning som fastnar på linsen under långvarig andvändning. Det är högst individuellt vem som kan använda dygnetrunt-linser och huruvida du är en möjlig bärare av dygnetrunt-linser kan bara din optiker svara på. Tillsammans med honom eller henne utarbetar du ett bärschema för dygnetrunt-linser som är lämpligt för just dina ögon. Idag kommer dygnetrunt-linser i alla möjliga format och användningstid, vilket gör att den som inte kan bära dygnetrunt-linser i en hel månad, kanske kan använda dygnetrunt-linser i alla fall en vecka åt gången.

Det finns som sagt mängder av märken på dygnetrunt-linser. Några av de mest populära dygnetrunt-linserna är Purevision från tillverkaren Bausch & Lomb och Air Optix Night & Day som tillverkas av Ciba Vision. Purevision är dygnet runt linser på en mycket avancerad nivå, som gör att de kan användas i upp till en månad. Dygnetrunt-linser Bausch & Lomb finns från styrka +6.00 till -12.00 och är tillverkade i materialet Balafilcon. Air optix i sin tur är dygnetrunt-linser som liknar Purevision, men finns bara från styrka +6.00 till -9.50. Dessa dygnetrunt-linser hette tidigare Focus Night & Day.

Även om du har kontaktlinser sedan tidigare måste du alltså konsultera din optiker innan du går över till dygnetrunt-linser. Visserligen kan du köpa dina dygnetrunt-linser direkt från återförsäljare på internet, men utan ett recept från en optiker riskerar du alltså att skada dina ögon med dygnetrunt-linser. När din optiker har gjort tummen upp för ett användande av dygnetrunt-linser finns det däremot inget som hindrar att du köper dina dygnetrunt-linser via internet. Att köpa dygnetrunt-linser online får som regel ett mycket bättre pris än de som köper sina dygnetrunt-linser hos en optiker.

Om du vill köpa dygnetrunt-linser via internet finns det mängder av företag att välja mellan. Priserna för dygnetrunt-linser hos de olika företagen varierar som regel inte mycket, då det råder en väldig prispress på nätet och de flesta butiker hela tiden matchar varandra för att ligga lägst i pris på dygnetrunt-linser. Det kan snarare vara bättre att titta efter olika erbjudanden, antingen på kontaktlinserna i sig, eller på frakt. En annan faktor som kan vara avgörande är hur snabbt företaget kan leverera dina dygnetrunt-linser. Många företag har en så pass snabb leverens på linser att du får paketet dagen efter du beställer. Titta därför gärna runt en stund på internet innan du bestämmer dig för vilket företag som du ska köpa dina dygnetrunt-linser ifrån. Ifall du känner dig osäker att beställa dygnetrunt-linser via internetföretag, bör du kontakta deras kundtjänst för att räta ut frågetecknen innan du lägger en order.