Om Kontaktlinserna.se

Kontaktlinserna.se är en sida som innehåller artiklar och information om kontaktlinser, toriska linser och andra former av linser. Passar utmärkt för att guida dig inför valet av leverantör av kontaktlinser

>> Kvalitetslinser hos Lensway.

Dygnet runt linser


>>    Linser till kanonpriser - Snabbt, enkelt och billigt rakt hem i brevlådan

Dygnet runt linser. För den som vill bära kontakt linser, men samtidigt vill slippa den ständiga rengöringen och isättningen av linsen, kan med fördel använda sig av dygnet runt linser. De allra senaste dygnet runt linserna är gjorda av ett material vid namn silikonhydrogel, vilket släpper igenom tillräckligt mycket syre för att man ska kunna sova i dem. Ögat behöver syre för att inte torka ut och att sova i kontakt linser som inte är dygnet runt linser kan ge ordentliga skador på ögat. Dygnet runt linser släpper in fem gånger så mycket syre som andra linser.

De flesta dygnet runt linser används i upp till 30 dagar, men om du köper dygnet runt linser ska du alltid följa anvisningarna som följer med. Vissa dygnet runt linser ska nämligen användas kortare tid. Det som är så bekvämt med dygnet runt linser är alltså att du slipper ta ut dem, rengöra dem och förvara dem i linsetuiet. I stort sett kan man glömma bort att man har sina dygnet runt linser och du ser lika bra om du behöver gå upp mitt i natten som under dagtid.

Innan man bestämmer sig för att köpa dygnet runt linser ska man kontakta en optiker för att få utprovat ett par och sedan testa att använda dem under en månad. Optiker rekommenderar att du är van linsbärare innan du börjar använda dygnet runt linser. Du bör alltså inte börja din karriär som linsbärare med dygnet runt linser. Hos din optiker får du, förutom ett recept på din linsstyrka, också veta vilken baskurva och vilken diameter dina dygnet runt linser ska ha. Du bör inte köpa ett par dygnet runt linser utan att först ta reda på just detta, då ögats form, precis som andra kroppsdelar, varierar från person till person. Alla kan inte heller ha dygnet runt linser, så det är hemskt viktigt att du alltid rådfrågar en optiker före inköp av dygnet runt linser. En del personer klarar bara att ha dygnet runt linser en vecka, andra klarar två veckor medan en tredje inte upplever några besvär alls.

Det finns många olika märken av dygnet runt linser. En av de dygnet runt kontaktlinser som har genomgått ett större opartisk undersökning är Ciba Visions Night & Day linser. Resultatet visade att det var säkert att använda dessa kontakt linser under en längre tid. Detta resultat sätter hopp till tillverkarna av dygnet runt linser, då många kunder är rädda för att prova sådana kontaktlinser. Infektionsrisken för bärare av dygnet runt linser visade sig vara mycket lägre än vad man tidigare trott och ju längre man använde linserna, desto mindre blev risken! Det som i störst grad påverkar infektion vid användande av dygnet runt linser är slarv när det gäller rengöring eller att man använder dem längre än rekommendationerna.

Dygnet runt linser finns också i till exempel märkena Pure vision och Air Optix. På internet är det enkelt att hitta återförsäljare av dygnet runt linser. LensRoad, Lensstore, Yourlenses och Lensway är bara ett axplock av de återförsäljare av kontaktlinser som erbjuder dygnet runt linser. De flesta har också möjlighet att leverera dina dygnet runt linser på bara ett par dagar och ger också ofta gratis frakt. Innan du beställer ett par dygnet runt linser från ett internetbaserat företag är det viktigt att du kollar upp att dina kontaktlinser inte skickas från ett land utanför EU. Även om det inte är så vanligt, så har det hänt att vissa personer råkat ut för betydligt dyrare kontaktlinser än utlovat, då tull och moms fördyrat köpet. Var därför noga med att läsa igenom villkoren för återförsäljaren och kontakta deras kundservice om du känner dig osäker. Poängen med att beställa sina kontaktlinser via nätet är ju just på grund av det ska vara billigare än hos din optiker.