Om Kontaktlinserna.se

Kontaktlinserna.se är en sida som innehåller artiklar och information om kontaktlinser, toriska linser och andra former av linser. Passar utmärkt för att guida dig inför valet av leverantör av kontaktlinser

>> Kvalitetslinser hos Lensway.

Crazy linser


>>    Linser till kanonpriser - Snabbt, enkelt och billigt rakt hem i brevlådan

Crazy linser. Ju mer utbudet av olika typer av kontaktlinser ökar, ju mer innovativa blir tillverkarna. Om du känner dig exhibionistiskt lagd och tycker om uppmärksamhet, kan crazy linser vara något för dig. Crazy linser är ett relativt billigt och kul sätt att snabbt förändra utseendet, det tar bara några sekunder att sätta i crazy linserna och voila: du är redo att få blickar! Det finns mängder av motiv och färger på crazy linser, i vissa länder kan du till och med specialbeställa efter dina önskemål. Crazy linser är kort och gott speciallinser med tryckta motiv på. Viktigt att komma ihåg är att du inte bör låna din kompis crazy linser, då bakterier kan spridas.

Crazy linser fungerar i stort sett som vanliga kontaktlinser och numera går crazy linser till och med att få med styrka, men än så länge bara för närsynthet. De största märkena på crazy linser idag är Crazy lenses från Cooper Vision och Wild Eyes. Crazy Lenses är gjorda i methafilcon och kommer i styrka från 0.00 till -4.00. Crazy linser från Crazy Lenses finns i elva olika färger som till exemepel ”basic white”, ”black wolf”, ”blood red” eller ”cat eye”. En box med ett par av dess crazy linser kostar cirka 320 kronor och går att hitta på bland annat Lenson.

Crazy linser från Wild Eyes och tillverkaren CIBA Vision kommer i fyra olika varianter: helvita, zebrafärgade, ”knock out” och röda. Denna typ av crazy linser finns inte med styrka och bara i en storlek, så vill du vara säker på att du kan bära dess crazy linser bör du prova hos en optiker innan du köper. Priset för crazy linser från CIBA Vision börjar på cirka 400 kronor för ett par crazy linser. Linserna kan användas i upp till en månad, men de flesta använder säkerligen inte crazy linser dagligen, utan någon gång ibland. Kanske är du bjuden på maskerad snart? Då passar crazy linser utmärkt. Crazy linser från CIBA hittar du på bland annat Lensway.

Crazy linser ska vårdas precis som vanliga kontaktlinser. Varje kväll tar du ut dina crazy linser, rengör dem försiktigt med linsvätska och förvarar dem sedan i ett speciellt linsetui. Sov aldrig med dina crazy linser, då riskerar ögat att få syrebrist! Du ska heller inte använda dina crazy linser längre än anvisningarna på förpackningen. Även om du bara använder dina crazy linser då och då, förlorar dina crazy linser i smidighet och kvalité och ska kastas då deras bäst före datum har gått ut.

Det går också att beställa crazy linser ifrån USA, men då ska du komma ihåg att tull och moms läggs på vid införseln i landet. Billiga crazy linser från utlandet kan sluta i en mycket dyrare historia än tänkt. Använd gärna tullkalkylatorn på Skatteverkets hemsida för att räkna ut vad slutpriset på dina crazy linser kommer att bli. När du beställer crazy linser via internet är det också viktigt att du är så säker som möjligt på att företaget är seriöst och att du inte blir lurad på dina crazy linser. Bäst är om du kan beställa dina crazy linser från välrenommerade svenska företag, så har du konsumenträtten på din sida.