Om Kontaktlinserna.se

Kontaktlinserna.se är en sida som innehåller artiklar och information om kontaktlinser, toriska linser och andra former av linser. Passar utmärkt för att guida dig inför valet av leverantör av kontaktlinser

>> Kvalitetslinser hos Lensway.

Bruna linser


>>    Linser till kanonpriser - Snabbt, enkelt och billigt rakt hem i brevlådan

Bruna linser. Många drömmer om att få bli någon annan för en stund, eller åtminstone förändra utseendet lite grann. I takt med att betydelsen av utseendet ökar, växer marknaden för olika produkter som vi kan ändra hur vi ser ut med. Ett av de senare, och inte så drastiska, hjälpmedlen är färgade kontakt linser. Det är förvånande hur mycket skillnad ögonfärg faktiskt kan göra för helhetsintrycket! Speciellt bruna linser har blivit populära.

Den som inte har något synfel kan använda sig av bruna linser utan styrka. Billiga bruna linser hittar du via återförsäljare på internet, men även om du ska ha bruna linser utan styrka måste du få kontaktlinserna utprovade hos en optiker. Det är nämligen inte bara styrkan på dina bruna linser som spelar roll, baskurvan, alltså hur dina ögon är formade, och diametern på dina ögon är avgörande för att linserna ska passa. Bruna linser med fel baskurva och diameter kan skava och irritera och dessutom bli lättare att tappa. Om du vill prova dig fram med bruna linser finns det också möjlighet att köpa bruna linser i två-pack.

Bruna och andra färgade linser finns i två olika modeller: tinted eller opaque. Bruna linser som är tinted släpper igenom lite av din naturliga ögonfärg och passar bäst för personer som har ljusa ögon och som vill förstärka dessa. Bruna linser som är opaque släpper i motsats inte igenom nästan något av din ursprungliga ögonfärg, utan har ett täckande färglager. Bruna linser som är opaque kan därför användas av de flesta, oavsett tidigare ögonfärg.

Ett problem som kan uppstå när man ska använda bruna eller andra färgade linser, är att pupillen är mindre än den lilla genomskinliga cirkeln mitt på linserna. Om cirkeln är för stor och du har blå eller gröna ögon i grunden, kan detta skina igenom dina bruna linser. Runt pupillen får du då en blå eller grön cirkel, vilket kan se konstigt ut. Motsatt problem blir om dina pupiller är större än cirkeln på dina bruna linser, vilket istället begränsar synfältet. Om du bara ska använda dina bruna linser på en fest kan det ju fungera, men bär du bruna linser dagligen kan det vara jobbigt. Bäst är därför om du provar ut dina bruna linser tillsammans med en optiker, så att den nya bruna ögonfärgen inte ställer till besvär. Du kan vara tvungen att prova flera olika bruna linser innan du hittar den som passar dina ögon bäst.

Bruna linser utan styrka säljs numera hos de flesta kontaktlinsbutiker på internet. Populära butiker att köpa bruna linser ifrån är Lensway, YourLenses och Lenson. Att köpa bruna linser via internet är i stort sett alltid billigare än att köpa sina bruna linser från en optiker.

Freshlook Colorblends från CIBA Vision finns som bruna linser för användning i en månad. Bruna linser från Freshloook Colorblends är, som namnet antyder, blandade av olika färger och inte helt bruna. Detta kan ge ett lite naturligare intryck på dina nya bruna ögon. För den som vill ha helt bruna linser rekommenderas Colorblends Brown. Colorblends Honey eller Pure Hazel riskerar att ge en lätt gulaktig ton, speciellt hos blåögda personer.

Det finns många andra märken som säljer bruna linser, exempelvis Expressions från tillverkaren Coopervision eller Acuvue 2 Colours från Johnson and Johnson. Nästan alla tillverkare erbjuder idag bruna eller andra färgade linser, så här gäller det bara att prova sig fram så att du hittar just dina favoriter av bruna linser.