Om Kontaktlinserna.se

Kontaktlinserna.se är en sida som innehåller artiklar och information om kontaktlinser, toriska linser och andra former av linser. Passar utmärkt för att guida dig inför valet av leverantör av kontaktlinser

>> Kvalitetslinser hos Lensway.

Bifokala linser


>>    Linser till kanonpriser - Snabbt, enkelt och billigt rakt hem i brevlådan

Bifokala linser. Istället för att använda läsglasögon kan man med fördel prova om ett par multifokala linser kan underlätta. Glasögon är i vägen, begränsar synfältet, för att inte tala om alla de gånger som människor tappar bort sina läsglasögon! Multifokala linser kommer antingen som trifokala kontaktlinser eller som bifokala kontaklinser. Själva poängen med bifokala linser är att en del av linsen är slipad i en styrka och resten av linsen är slipad i en annan styrka. Trifokala linser är slipade i tre olika styrkor, där också seende på mellanavstånd finns med.

Bifokala linser finns dock bara med avståndsseende och närseende. Några klassiska tecken på att du kan behöva bifokala linser är att du flyttar föremål närmre eller längre bort för att kunna se dem tydligt, eller att du lätt får huvudvärk när du till exempel läser. Det första du bör göra om du misstänker att du kan behöva bifokala linser är att kontakta din optiker. Endast en optiker kan hjälpa dig att säkerställa ditt behov av bifokala linser eller bifokala glasögon.

Om du väljer bifokala linser ska du veta att de fungerar i stort sett som bifokala glasögon, det vill säga läsglasögon. Bifokala linser är som sagt slipade i två olika styrkor med en mjuk övergång som gör det enkelt för ögonen att fokusera från nära till långt och tvärtom med bifokala linser.

Bifokala linser finns både som endagslinser och som månadslinser. Bifokala endagslinser är bekväma, kräver minimal skötsel och är mer hygieniska än bifokala månadslinser. Varje morgon tar du ett nytt par av dina bifokala endags linser och varje kväll kastar du de bifokala linserna som du har använt under dagen. En annan fördel med bifokala linser i endagsformat är att det blir billigare i längden om du inte använder kontaktlinser så ofta. Bifokala månadslinser måste ju kastas efter en månad oavsett hur många gånger du har använt dem. Om du använder dina bifokala linser varje dag är dock bifokala månadslinser det billigaste alternativet. Nackdelen med månadslinser är emellertid att du måste rengöra dem varje kväll och att ögonen tenderar att bli lite torra i takt med att de bifokala månadslinserna blir äldre. Rådgör därför med din optiker också om hur pass lång användningstid du ska ha på dina bifokala linser.

Att köpa bifokala linser via internet är i stort sett alltid billigare än att köpa kontaktlinser från sin optiker. När väl optikern har fastställt vilket typ av bifokala linser du bör ha, kan du alltid ge dig ut på internet för att finna samma bifokala linser till ett lägre pris. Om du tycker att det känns svårt och omständligt att leta igenom företag efter företag i jakten på det lägsta priset på bifokala linser, kan du gott använda dig av diverse jämförelsesajter. Ett exempel på en sådan är prisjakt.nu. Här skriver du snabbt in vilka bifokala linser som du är intresserad av och sajten söker raskt upp alla företag som erbjuder bifokala linser och listar dem efter pris. Många internetföretag som säljer bifokala och andra typer av kontaktlinser har då och då olika typer av erbjudanden, som gratis frakt eller billigare pris om du köper ett stort antal bifokala linser. Det kan alltså löna sig att avvakta lite innan man slår till!

Som du förstår finns det idag alla möjliga typer av kontaktlinser anpassade efter olika synfel. Förutom bifokala linser finns till exempel toriska linser ifall du har brytningsfel. I tillägg kan du få de flesta linser i färg, vilket gör att du snabbt kan variera din ögonfärg från dag till dag. Med alla dessa alternativ kan man förstå att kontaktlinser blir allt populärare!